Forum
Sign Up

BugReport: WebEngine-MDI with Intel HD graphics

2 years 1 week ago - 2 years 1 week ago #1 by Thomas Hasart (CSB-System AG)
Hello,
If you create an WebEngineWidget in an RibbonWindow,
painting of Ribbons are broken and mouse position seems on the wrong positions.
The whole RibbonBar is painted at the wrong place.
It looks like that the ribbons be painted at the position where the WindowFrame was...
This only occures if the webengine widget is displayed, if the webengine Widget is destroyed, the painting is ok again.
Only reproducable on pc's with only Intel-HD-Graphic...
With nvidia-graphic all works fine.


Testet on several pcs with:
-Ribbon 4.11, qt 5.8,mscv 2015, windows 10
-Ribbon 4.12, qt 5.9.1 ,mscv 2015, windows 7,10,8.1
Attachments:
Last edit: 2 years 1 week ago by Thomas Hasart (CSB-System AG).

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 1 week ago #2 by Thomas Hasart (CSB-System AG)
It depends on a Bug?? on Intel HD Graphic OpenGL implementation.
With environment QT_OPENGL=angle or QT_OPENGL=software it works fine.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 1 week ago #3 by Developer Machines
It is an issue in Qt code not in QtitanRibbon component. Please see the bug there for the details - bugreports.qt.io/browse/QTBUG-61358

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 1 week ago #4 by Thomas Hasart (CSB-System AG)
yes i agree
, but it only occurs if ribbons framestyle is on...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 10 months ago #5 by 华 田
QApplication app( argc, argv );
app.setAttribute( Qt::AA_NativeWindows ); can solve the problem, you will not need to set the envrioments values QT_OPENGL. But when you click the Minimize button and restore the button, you will find some questions somewhere in the bootm of the window, also between the title bar and the central widget.
Attachments:

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
1 year 9 months ago #6 by Developer Machines
It is issue in Qt libraries not in QtitanRibbon component. bugreports.qt.io/browse/QTBUG-61358

At the moment we develop the next major update of QtitanRibbon - 5.0. In it, this error will be fixed regardless of whether it's Qt guys will fix it or not.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
  • Not Allowed: to create new topic.
  • Not Allowed: to reply.
  • Not Allowed: to edit your message.
Moderators: Developer MachinesEduard
Time to create page: 0.154 seconds

Developer Newsletter

Join our Developer Machines newsletter to get informed on all the latest releases of the commercial components for Qt.C++, Delphi FireMonkey, updates and general knowledges.

Quick Support

Should you need any additional information about our products or licensing, please contact us at the following email addresses:

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Get in Touch

If you would like to purchase our products or services, but don’t know how to do it the right way, please feel free to contact us:

  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.( any questions related to our products or services )
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.( questions related to licensing )